MATERIAALIT:

Puu korumateriaalina: Myös massiiviset ja näyttävät puukorut ovat todella keveitä. Oikein työstettynä ja pintakäsiteltynä kestävää. Puu on miellyttävän lämmin materiaali verrattuna esimerkiksi metalliin. Puukoru on luonnollisesti ekologinen, ympäristöä vähän kuormittava vaihtoehto. Rikkoutunut puukoru on miltei aina korjattavissa ja käsiteltävissä uutta vastaavaksi.

------------------------------

Materiaalin valitsen korukohtaisesti parhaan rakenteellisen käyttölujuuden, ergonomian ja kauneuden saavuttamiseksi.
Jokainen puukoru käy läpi huolellisen suunnittelu-, työstö- ja pintakäsittelyprosessin ennen siirtymistään asiakkaalle.

------------------------------

Valtaosa valikoiman materiaaleista on kotimaisia jalopuita; koivu, saarni, tammi ja vaahtera. Hedelmäpuista käytettävissä on tarvittaessa mm. kirsikka-, omena- ja päärynäpuu.

Uurte -koruissa hyödynnetään valikoidusti puusepänteollisuudessa esimerkiksi kokonsa puolesta käyttämättäjääneitä materiaaleja.

------------------------------

Asiakkaan toimittamista materiaaleista on niin ikään mahdollista valmistaa koruja. Tällaisessa tapauksessa materiaali on yleensä kuivatettava sopivaan työstökosteuteen, jolloin valmiin tuotteen toimitusaika venyy helposti parilla viikolla - riippuu paljolti toimitetun puumateriaalin ominaisuuksista ja valmistettavan puukorun, tai -esineen mitoista.

Myös asiakkaan omista käytöstä poistetuista kalusteista valmistuu niin haluttaessa mittatilauskoruja.

------------------------------